Wednesday, April 4, 2012

Martsipanine kringel

Taigen:
25 g pärmi
1 dl suhkrut
1 tl soola
3 dl käesooja piima-vee segu
0,5 muna
8...9 dl nisujahu
2 apl toiduõli
Täidis:
u 50 g võid
u 100 g martsipani
suhkrut
kaneeli
soovi korral mooniseemneid
0,5 muna määrimiseks

Tee nii:
Võta pool vedelikukogust piima ning lisa sellele sama palju kuuma vett. Murenda pärm ning veelda see, lisades 1 spl suhkrut ning segades. Lisa veeldatud pärm, suhkur ja sool piima-vee segule (kontrolli kindlsti, et see liiga kuum ei oleks). Klopi lahti muna ning lisa pool sellest segule. Lisa jahu ning sõtku tainas. Viimasena lisa õli ning sõtku veel veidi. Kata taignakauss rätikuga ning jäta kerkima (kui soovid kiiret tulemust võid kasutada kaussi või potti kuuma veega, mille võid asetada taignakausi alla, et see soojas oleks).
Kui taigen on piisavalt kerkinud, rulli see laiali. Määri tainas võiga ning puista ülekaneeli ja suhkruga. Lõika martsipan õhukesteks ribadeks ning puista need ühtlaselt taignale. Rulli taigen kokk ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soovi korral võid selle patsiks punuda või sälgud sisse lõigata.
Küpseta 180 kraadi juures pool tundi, (kuni sai on kuldpruun).

No comments:

Post a Comment